Završna obrada

 

OBRADA "MAT"

Obrada "mat" u stvarnosti i nije obrada,nego izgled povrsine nakon dubokog izvlacenja inox-a zbog formiranja korita sudopere. Istezanjem lima,dolazi do cepanja povrsinske strukture i kao vidljiva posledica,desava se "matiranje" povrsine. Nakon toga, proces proizvodnje se zavrsava tusiranjem-odmascivanjem i pakovanjem. Bez obzira na model ili proizvodjaca (poreklo), ovakve sudopere pored privlacnog izgleda imaju i male nedostatke. To se pre svega ogleda u lakoci odrzavanja,odnosno sklonosti ka talozenju kamenca i slicnih necistoca. Kad bi se povrsina mat sudopere sagledala pod mikroskopom, vrlo bi se jasno videla hrapavost, koju kamenac popunjava u slucaju da se sudopera ne osusi krpom nakon upotrebe. Povoljna cena donekle "ublazava" ovaj nedostatak


 

 

OBRADA "SJAJ"

Obrada "sjaj" predstavlja optimalnu kombinaciju cene i kvaliteta. Nakon dubokog izvlacenja inox-a zbog formiranja korita sudopere, istezanjem lima dolazi do cepanja povrsinske strukture i matiranja sudopere (vidi pod obrada "mat"). Sledeca operacija u procesu proizvodje je poliranje,odnosno u sustini vracanje povrsine inox-a u stanje pre istezanja. Time se postize povrsina otporna na talozenje kamenca i drugih necistoca,odnosno odrzavanje sudopere je veoma lako i komforno. Ovakva sudopera dopusta lagodno koriscenje, bez potrebe stalnog brisanja nakon upotrebe. Eventualne fleke koje nastanu susenjem vode se lako uklanjaju uobicajenim sredstvima za ciscenje.


 

 

OBRADA "INOX SATEN"

Obrada "inox saten" spaja osobine diskretnog "satenastog sjaja" i lakoce odrzavanja koje karakterise polirane sudopere (vidi pod obrada "sjaj"). Primenjuje se uglavnom kod vrlo ekskluzivnih modela sudopera, a postize se sposebnom metodom "cesljanja" inox-a posle poliranja.


 

 

OBRADA "LINEN" ILI "ANTI-SCRATCH"

Obrada "linen" ili "anti scratch", sadrzi u sebi zbir najboljih osobina koje se od inox-a mogu traziti. Materijal od koga se izradjuju ovakve sudopere je isti kao kod ostalih obrada (vidi pod "mat" i "sjaj"), ali je u procesu proizvodnje inox tretiran posebnom presom pre izrade sudopere, sto mu formira reljefastu strukturu. Ona je dovoljno krupna da nimalo ne otezava odrzavanje cistoce, a svojom konfiguracijom veoma efikasno stiti sudoperu od ogrebotina. Ovakve sudopere, ukoliko se pravilno odrzavaju, nakon mnogo godina upotrebe daju utisak kao da su nove.


 

 

OBRADA "VISOKI SJAJ"

Obrada "visoki sjaj" se vrlo retko nalazi kod kuhinjskih sudopera. Razlike u materijalu sa "mat", ili "sjaj" izvedbama nema, odnosno jedina razlika se ogleda u dodatnom posebnom poliranju inox-a do nivoa ogledalo efekta. Primenjuje se uglavnom kod sudopera koje se ugradjuju u kupatila i prati ih sifon sa niklovanom presvlakom, sto je lepa kombinacija sa staklenom radnom povrsinom.


    Ručice za nameštaj GIUSTI

Novosti

Copyright © 2011 - SANEKS

Saneks d.o.o. Proleterskih Brigada 83

Subotica

+381 24 537 548, 531-990, 531-919

office@saneks.rs

Adresar